Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 21:56 - Аз казах. Хау!
Автор: azkazah Категория: Политика   
Прочетен: 3688 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.03.2013 14:13


 Вчера попаднах на един от поредните „досадни” призиви във фейсбук: 
 "Спрете да се оплаквате от държавата ! ПРОМЕНЕТЕ Я! Защото ВИЕ СТЕ ДЪРЖАВАТА!" 
  Дааа! 
  Хубав лозунг! Обаче нещо го няма отговора на един много важен въпрос - КАК? 
Как ще я промените? Има ли начин? Или всички отново само си ПЛЯМПАТЕ – народа бил самоорганизиран, писнало му от политеческата класа, оставки... и - Какво от това? Какво ще промените? Пак ВИЕ ЩЕ СТЕ ДЪРЖАВАТА, ама на приказки в кръчмата, на по цигара преди лекция или докато спорите с телевизора вкъщи и... през 10-15 години на площада! Стига ви толкова държава!
  А има ли друг начин?  - ИМА !!! Как ли? ЛЕСНО и ПРОСТО!!! 
На всички граждани, имащи право на глас, се издават БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ КАРТИ ЗА ГЛАСУВАНЕ! Не мисля, че е трудно осъществимо! Все пак живеем във времена, в които има банкомати, пос-терминали и GSM клетки на почти всеки ъгъл, а в по-голямата част от домакинствата и интернет. Няма да се налага откриването на предизборни секции и реденето на опашки. Ставаш и докато си пиеш кафето гласуваш от вкъщи. За бабите и дядовците на село, нямащи интернет, може да се направи в кметството, читалището, училището или дори в местната бензиностанция един ГЛАСОМАТ (нещо банкомат или телефон с фонокарти, каквито имаше преди години). Пъхаш картата и вместо да теглиш пари – гласуваш.
  Така ще могат да се организират РЕФЕРЕНДУМИ за всичко и по всякакви въпроси касаещи държавата и в частност нас самите! Всички ще сме депутати и няма да можем да се оплакваме, че някой е подменил вота ни! С други думи ИСТИНСКА  ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ !!! 
   Или може би утопия? Не знам! От нас зависи!
Как си го представям аз ли? Въпросите са много. А и в началото, пречките ще са огромни. 
  Най-трудното ще е да се отреже клона, на който се угояват всички политици последните 23 години. Защо ли? Ами ЗАЩОТО ЩЕ СТАНАТ ИЗЛИШНИ! 
Няма ГЕРБ, няма БСП, няма ДПС, няма АТАКА, няма депутати-духове, замествани само от картата си за гласуване. Няма излишни депутатски заплати, няма партийни субсидии от държавата. Няма банкови, телекомуникационни, енергийни и прочее лобита. Няма да има зависими от държавата медии. Няма да има лого за милони или поддръжка на фейсбук страница за 100 хиляди. Договрите с ЕРП-та ще са явни и ще бъдат подписани с гласът на народа, чрез референдум. И най- важното ще бъдат такива каквито нас ни устройват, а не каквото те искат и за каквито са си платили на този и онзи.
  Сега очаквам по-будните полтици да скочат с доводите , че не може обикновените хора да се занимават с приемането закони, подписването на договори, и т.н. А защо не? Колко са юристите в парламента? Вместо по цял ден да ни занимават какво казал Бойко и какво му отвърнал Сергейчо, ще излезнат истински специалисти и ще обясняват какви са плюсовете и минусите на АЕЦ Белене да речем, как де се подобри новия „Закон за здравеопазването”, дали е хубаво да има Закон за частният фалит и защо банките се плашат от това. Ще можем да задаваме въпроси в интернет сайт или форум, посветен на проблема и накрая НИЕ ЩЕ РЕШИМ ! 
  Възможно ли е? Да! Макар, че политичекската класа се е подсигурила със закони и конституция, всичко може да се промени, стига наистина да го искаме! Защото дори и при мажоритарен вот – пак ще избираме някой, който да решава вместо нас. Някой който винаги може да бъде купен, защото е лесно да платиш на петдесет човека, но как ще купиш цял народ? 
  ВИЕ РЕШАВАТЕ ДАЛИ ЩЕ ЗАВИСИ ОТ ВАС или пак ще си изберем и уполномощим някой друг! Само ви моля, ако е второто – примирете се , че ще ви управляват както те сметнат за добре и се опитайте да живеете живота си по правилата, които ви наложат упълномощените от вас. И ако е така, моля: ПРЕСТАНЕТЕ С ГРЪМКИТЕ ЛОЗУНГИ И ПРИЗИВИ ! 
 Аз казах. Хау! 

* Думата „хау“ е индианска и служи за подсилване и потвърждаване на казаното; означава нещо като „амин”, „баста”, „така ще бъде”, „така ще стане”, „това е”! 



Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: azkazah
Категория: Политика
Прочетен: 10592
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930